GP Μπαχρέιν - FP2: Πρώτος ο Hamilton, 1-2 η Mercedes


Ο Lewis Hamilton έκανε το 1-2 με τον George Russell για λογαριασμό της Mercedes, δείχνοντας μία ενδιαφέρουσα δυναμικά στο FP2 του Μπαχρέιν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd
  • 29/2/2024

Η δεύτερη διαδικασία δοκιμών στο Μπαχρέιν έγινε σε συνθήκες παρεμφερείς με αυτές που οι ομάδες κι οι οδηγοί θα συναντήσουν στις κατατακτήριες και τον αγώνα, επομένως ήταν πρόσφορο το έδαφος για προσομοιώσεις.

Οι περισσότεροι βγήκαν από νωρίς με τη μαλακή γόμα στην πίστα, έχοντας κρατήσει σετ αυτής από το FP1, με τον LewisHamilton να είναι στην αρχή ο ταχύτερος.

Μετά από διάφορες αλλαγές στο σέταπ, και με την πίστα να βελτιώνεται συνεχώς, ο 7κις πρωταθλητής παρέμεινε στην πρωτιά, με τον George Russell δεύτερο και τον Fernando Alonso τρίτο.

Ο CarlosSainz σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση, τη ώρα που ο έτερος οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, έμεινε 9ος, έχοντας κάνει και λάθος στον τελευταίο γρήγορο γύρο του.

Ο Oscar Piastri ήταν 4ος, μπροστά από τον πρωταθλητή Max Verstappen, που έκλεισε τις προσπάθειές του μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Hamilton.

O Sergio Perez ήταν τρία δέκατα πίσω από τον teammate του στην 10η θέση, πίσω κι από τους Nico Hulkenberg και LanceStroll.

Σε ρυθμό αγώνα, οι πρώτες ενδείξεις φέρνουν τον Verstappen και τη Red Bull σε θέση ισχύος, με τη Ferrari στα ίδια περίπου επίπεδα, ενώ η Mercedes μοιάζει να έπεται με διαφορά 2 δεκάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Μπαχρέιν - FP1: Πρώτος ο Ricciardo, κανείς δεν πίεσε

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο Christian Horner

F1 2024: 5 συν 1 προβλέψεις για τη νέα σεζόν